30. 8. 2016

Orieškovo mandľové pečivo

140 g múky., 5 g kakaa., 25 g rastlinného tuku., 1 vajce ., 20 g egalizovaného mlieka., 25 g orieškov., 25 g mandlí., 12 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva., na hrot noža strúhaného muškátového orecha., na hrot noža kardamónu (ak nemáme, môžeme vynechať)., 1 lyžička mletej škorice., 30 g sorbitu., 4 – 6 kvapiek tekutého neenergetického umelého sladidla.,
Rastlinný tuk vymiešame s celým vajcom (trošku bielka asi 5 g si necháme na potretie pečiva)., Mandle sparíme, ošúpeme a spolu s orieškom nahrubo posekáme. Všetky ostatné zložky premiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladu na 1 hodinu. Po odležaní cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a potrieme zvyškom bielka, ktorý sme si odložili. Uložíme na vymastený plech a pečieme v horúcej rúre asi 15 minút. Ešte horúce pokrájame na drobné kúsky 4 x 2 cm. Konzumujeme opatrne a málo.

(2 porcie / 1 porcia 494 kJ – 118 kcal., B – 3,0 g., T – 4,9 g., S – 15,5 g)

Žiadne komentáre: