30. 8. 2016

Jahodové suflé

200 g jahôd., 75 g nemastného tvarohu., 1 vajce., 10 g čerešňovice., 1 lyžica vody., šťava zo 1/4 citróna., asi  kvapiek tekutého neenergetického umelého sladidla.,
Očistené a umyté jahody, prípadne zavárané z konzervy, rozpolíme a vložíme do sklenej ohňovzdornej nádoby. Tvaroh rozdrobíme, vymiešame so žĺtkom, čerešňovicou, citrónovou šťavou a tekutým neenergetickým umelým sladidlom podľa chuti s pridaním vody. Do tejto asy zľahka vmiešame tuhý sneh z bielka. Zalejeme jahody tak, aby tvarohová masa vznikla medzi ne čo najviac, a v horúcej rúre pečieme 10 minút do zlatohneda. Povrch ozdobíme polovicou jahody.

(2 porcie / 1 porcia 490 kJ – 117 kcal., B – 11,3 g., T – 3,3 g., S – 10,5 g)

Žiadne komentáre: