31. 8. 2016

Hovädzie mäso podľa Stroganova

1/4 g hovädzej sviečkovice alebo roštenky., 20 g oleja., 1 malá cibuľa., 10 g hladkej múky., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 50 g dusených šampiňónov, 1 malá kyslá uhorka., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., pažítka alebo mladý kôpor., 1/4 dl hustej kyslej smotany., šťava z 1/2 citróna., soľ.,
Odblanené mäso naklepeme a pokrájame cez vlákna na dlhšie rezance. Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na tuku, pridáme mäso, okoreníme posolíme a opekáme 4 – 5  minút. Zaprášime múkou a opekáme ešte 3 minúty, pridáme očistené a udusené šampiňóny pokrájané na plátky, pokrájanú kyslú uhorku, rajčiakový pretlak a smotanu a povaríme asi 3 minúty. Dochutíme citrónovou šťavou a posypeme pokrájanou pažítkou alebo kôprom. Podávamé s opekanými zemiakmi alebo ryžou.

(2 porcie / 1 porcia 1302 kJ – 311 kcal., B – 26,5 g., T – 19,5 g., S – 7,5 g)

Žiadne komentáre: