1. 9. 2016

Maďarské sviečkovicové rezy

300 g sviečkovice., 100 g teľacích alebo bravčových kostí., 60 g bravčovej masti., 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky., 1/2 lyžičky hladkej múky., 1 cibuľa., 4 lyžice leča., 200 g zemiakov., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 50 g šampiňónov alebo čerstvých húb., 50 g špargle (čerstvej alebo z konzervy)., 2 lyžice sterilizovaného hrášku., 20 g masla., voda., soľ.,
Na polovici masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú sladkú červenú papriku a rajčiakový pretlak, zalejeme vriacou a povaríme. Kosti rozsekáme nadrobno, pridáme do paprikového základu, posolíme a zalejeme vodou tak, aby boli celkom zakryté. Varíme asi 40 minút. Potom kosti vyberieme a šťavu precedíme cez sito. Sviečkovicu nakrájame na rezy s hmotnosťou asi 75 g, trochu naklepeme, posolíme, poprášime múkou a opečieme na masti. Opečené kladieme do pripravenej paprikovej šťavy, pridáme lečo, predtým podusené na masle a udusené huby. Vo výpeku zo sviečkovice opečieme zemiaky varené v šupke a pokrájané na plátky, podľa chuti ich posolíme. Na plytkú misu uložíme mäso, prelejeme ho šťavou s lečom a s hubami. Povrch mäsa ozdobíme prihtiarou špargľou a hráškom poduseným na masle. Zemiaky podávame osobitne.

(2 porcie / 1 porcia 2211 kJ – 528 kcal., B – 35,0 g., T – 30,0 g., S – 29,5 g)

Žiadne komentáre: