29. 9. 2016

Pizza so štyrmi druhmi syra

250 g varenej šunky, 4 druhy syra po 50 g, malá konzerva šampiňónov, 20 zelených olív, 8 paradajok, 4 lyžice paradajkového pretlaku, krehké cesto, zväzok oregana, mleté čierne korenie, soľ.
Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Rovnomerne ho natrieme paradajkovým pretlakom. Paradajky olúpeme, nakrájame na kolieska a poukladáme na cesto. Šunku nakrájame na prúžky a spolu s plátkami nakrájaných šampiňónov ju rozložíme na pizzu. Olivy odkôstkujeme a uložíme navrch. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme nasekaným oreganom. Každú štvrtinu pizze posypeme jedným druhom nastrúhaného syra. Dáme do rúry predhriatej na 200° C a pečieme 15 až 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame.

Žiadne komentáre: