29. 9. 2016

Jemný jablčník

400 g hladkej múky., 1/2 balíčka prášku do pečiva., 200 g palmarínu., 200 g práškového cukru., 1 vajce., 1kg jabĺk., škorica., trocha soli., citrónová kôra., tuk a múka na vymastenie plechu.
Na dosku dáme preosiatu múku s práškom do pečiva, postrúhaný palmarín, cukor, citronovú kôru, soľ a vajce. Zamiesime cesto, ktoré rozdelíme na 2 diely. Prvý diel vyvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou váľka preložíme na vymastený a vysypaný plech a na cesto poukladáme postrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou. Druhý diel takisto vyvaľkáme, dáme na jablká, okraje trocha pritlačíme, povrch potrieme žltkom, popicháme vidličkou a v stredne teplej rúre upečieme do ružova.

Žiadne komentáre: