30. 9. 2016

Bryndzovníky Liptovskej gazdinky

500 g polohrubej múky, 20 g droždia, 10 g cukru, 50 g masti, žĺtok, mlieko, soľ, 40 g masti na pomastenie
Plnka: 300 g bryndze, 150 g v šupke uvarených zemiakov, 50 g masla, 2 žĺtky, soľ
Z múky, droždia, cukru, masti, žĺtka, soli a vlažného mlieka pripravíme cesto ako na buchty a na teplom mieste ho necháme nakysnúť. Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme na 1 cm, rozdelíme na 2 časti, jednu polovicu dáme na vymastených plech, natrieme bryndzou a druhou polovicou prikryjeme. Potrieme masťou a dáme piecť. Upečené pokrájame na trojuholníky.
Plnka: Uvarené, pretreté a vychladnuté zemiaky zmiešame s bryndzou, žĺtkami, maslom a soľou.

Žiadne komentáre: