29. 9. 2016

Pizza s plodmi mora

100 g mäsa z mušlí, 100 g varenej šunky, 200 g nastrúhaného syra, 100 g kuchynsky upravenej sépie, 100 g kreviet, 8 stredne veľkých paradajok, 2 šálky bešamelovej omáčky, 4 lyžice strúhanky, tuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, pol zväzku bazalky, pol zväzku oregana.
Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Pripravíme si krevety, mušle a sépiu. Šunku nakrájame na malé kocky. Bešamelovú omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a prebratými, umytými a nakrájanými bylinkami. Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu. Posypeme ho strúhankou, obložíme plátkami paradajok a rovnomerne naň rozložíme zvyšné prísady. Povrch polejeme syrovou omáčkou, vložíme do rúry predhriatej na 200° C a pečieme asi 20 minút. 

Žiadne komentáre: