29. 9. 2016

Plnená kapusta

hlávku kapusty
Plnka – 500 g mletého mäsa., sparenú ryžu., 30 g údeného mäsa., 1 PL rajčinového pretlaku., čierne korenie., soľ., vegetu na dochutenie., cibuľu., olej.,

Hlávkovú kapustu necháme spariť, potom z nej vydlabeme prostriedok a listy necháme na závitky. Na prípravu náplne speníme cibuľu, ktorú necháme na oleji sfarbiť dohneda a pridáme sladkú papriku. Potom spenenú cibuľu pridáme do náplne z miešaného mletého mäsa, údeného mäsa, ryže, korenia, soli, vegety a pretlaku. Všetko zamiešame a začneme plniť kapustné listy. Na dno položíme kapustu, ktorú sme na začiatku vydlabali. Na ňu kladieme závitky, zalejeme trochou vody, dáme kocku bujónu a dusíme. Keď je kapusta polomäkká, pridáme rajčinový pretlak a navrch ďalšiu vydlabanú kapustu a všetko necháme dusiť, až kým ryža nezmäkne. 

Žiadne komentáre: