30. 9. 2016

Plnená paprika zo Zemplina

8 zeleninových paprík, 300 g bravčového mäsa, vajce, 200 g ryže, cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, 150 g rajčiakového pretlaku, 40 g masti, 50 g hladkej múky, 20 g cukru, voda
Papriku umyjeme a stopky so semenami vykrojíme. Mäso a cibuľu zomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme udusenú ryžu a vajce. Dobre premiešame a naplníme papriku. Keď nám plnka zvýši sformujeme guľky. Z masti a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vodou, pridáme pretlak, cukor, soľ a povaríme. Po prevarení vložíme do omáčky naplnené paprikry. Varíme prikryté na miernom ohni. Občas pomiešame, aby omáčka neprihorela.

Žiadne komentáre: