27. 9. 2016

Špenátové koláčiky

3 lyžice olivového oleja., 1 cibuľu posekanú na drobno., 3 strúčiky posekaného cesnaku., 1 balíček lístkového cesta., 250g mrazeného špenátu., 5 lyžíc bazalkových lístkov., 1 balíček jemného tvarohu., čerstvo pomleté čierne korenie., 1 čajovú lyžičku posekaného rozmarínu., 1 malú čili papričku bez semien., soľ.,
Rozpálime olej, pridáme cibuľku a cesnak, špenát, bazalku, rozmarín, korenie, posekanú papričku a tvaroh, premiešame a krátko povaríme. Ak omáčka nie je dosť hustá na plnenie koláčikov, prisypeme strúhanku. Rozvaľkáme cesto a nakrájame ho na štvorce 12 x 12 cm. Na kraj dáme za lyžičku pasty. Okraje cesta natrieme pierkom namočeným vo vode, preložíme a ukladáme na pomastený plech. Môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Pečieme do zlatohneda pri 200° C. Podávame k vínu teplé alebo studené.

Žiadne komentáre: