27. 9. 2016

Moravská vianočná kapustnica.

sušené huby, kyslá kapusta, kvalitná údená klobása, suchá fazuľa namočená vo vode deň vopred, 2 mrkvy strednej veľkosti, 1 smotana na šľahanie 33%, 1 smotana na varenie 12%, hladká alebo polohrubá múka,
Varíme v dvoch hrncoch. Uvaríme sušené huby cca 1/2 – 3/4 hodiny. Pridáme kyslú kapustu a dovaríme. Uvaríme sušenú fazuľu do polomäkka, pridáme klobásu a celé mrkvy. Môžeme variť aj v tlakovom hrnci, aby skôr zmäkla fazuľa. Mrkvu a klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska. Obsah obidvoch hrncov zmiešame dokopy, pridáme mrkvu a klobásu. Habarkou zmiešame smotanu s múkou, vlejeme do kapustnice a prevaríme. 

Žiadne komentáre: