27. 9. 2016

Pečené kurča plnené šampiónmi

1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 50 g prerastenej údenej slaniny, 1 lyžica masti, 150 g šampiňónov, 2 cibule, 1 dl bieleho vína, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno, postrúhaný muškátový oriešok, 1 lyžica oleja, hydinový vývar
Očistené a umyté kurča osolíme a okoreníme. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, pražíme v rozohriatej masti, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na tenké plátky a cibuľu posekanú nadrobno, opražíme a podlejeme vínom. Potom pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať a postrúhaný muškátový oriešok, prikryjeme a udusíme do mäkka. Vychladnutou plnkou naplníme kurča, otvor zašijeme, kurča prudko pražíme v rozohriatom oleji, podlejeme hydinovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.

Žiadne komentáre: