1. 3. 2017

Zemiaky plnené pikantnou mäsovou plnkou

mlete hovadzie maso, jemna struhanka, sekany petrzlen, nadrobno pokrajana cibulka, sol a korenie, rozslahane vajicko, olej, paradajkova stava, voda, na vacsie kusky pokrajana papriky, ocot, cukor, horcica, pecene zemiaky
Dokladne premiesame hovadzie maso, struhanku, petrzlen, cibulku, sol a vajicko. Zo zmesi urobime male gulky, ktore na rozpalenom oleji pecieme doruzova. Z panvice odoberieme nadbytocny tuk a masove gulky, do zvysneho oleja pridame trochu paradajkovej stavy, trochu vody, papriku, cibulu, trochu octu, cukru a horcice, premiesame a do tejto zmesi vlozime masove gulky. Privedieme do varu, stisime plamen  a za obcasneho miesania prikryte povarime asi 20 minut. Pecene vydlabane zemiaky naplnime masovymi gulkami a polejeme stavou.

Žiadne komentáre: