200 g susenych fig, 100 g susenych sliviek, 1/4 l portskeho vina, 50 g lieskovych orieskov, 50 g borovicovych jadierok, 200 g masla, 150 g hnedeho cukru, 100 g medu, 5 vajec, 3 lyzicky medovnikoveho korenia, 300 g muky, balicek prasku do peciva, 100 g horkej cokolady, 100 g horkej cokolady na polevu
Figy a slivky nakrajame nadrobno a namocime na 4 hodiny do portskeho vina. Oriesky posekame a spolu s borovicovymi jadierkami opecieme na suchej panvici. Maslo, cukor a med vymiesame. Pridame zltky, z bielkov uslahame tuhy sneh. Muku zmiesame s praskom do peciva a medovnykovym korenim a vmiesme do masloveho zakladu so zltkami. Potom po lyziciach pridavame tuhy sneh, ktory zlahka vmiesame do cesta. Nakoniec pridame susene ovocie namocene vo vine. Polovicu plechu na pecenie vylozime papierom na pecenie a rovnomerne nan rozotrieme pripravene cesto. Dame piect do vyhriatej rury na 30 minut. Cokoladu na polevu polameme na kusky a dame roztopit do vodneho kupela. Hotovy vychladnuty kolac polejeme cokoladou, nechame stuhnut a pokrajame na stvorce.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára