2 PL olivoveho oleja, cibula nakrajana na kocky, 2 salky brokolice, 1 PL hroznoveho oleja, 4 1/2 salky zeleninoveho vyvaru, 2/3 salky kokosoveho kremu, 1/16 CL mletej papriky a stipka na ozdobenie, sol a korenie podla chuti, 1/2 CL herbes de provence, 2 a 1/2 salky avokada nakrajaneho na kocky
Nakrajame cibulu. Brokolicu nakrajame na mensie kusky. V polievkovom hrnci zohrejeme olej a na miernom plameni 5 minut opekame cibulu a brokolicu. Pridame zeleninovy vyvar a brokolicu a 15 minut podusime na slabom plameni. Odlozime zo sporaka a nechame polievku trochu vychladnut. V mixeri pripravime z polovice zmesi pyre. Vylejeme ho spat do polievkoveho hrnca a premiesame s druhou polovicou. Opatrne vmiesame kokosovy krem, aby sa dokonale spojil s polievkou. Pridame koreniny a avokado, nakrajane na kocky. ozdobime stipkou papriky a podavame teple.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára