Cesto: 40 dkg kr. cukru, 42 dkg hladkej múky špeciál, 15 vajec, 2 dkg vody, 1 vanilkový cukor, kôra z 1 citróna, 30 dkg višňový džem
Vajcia, kr. cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pred došľahaním pridáme vodu a citrónovú kôru. Zľahka vmiešame preosiatu múku. Hmotu rozdelíme na tri časti, rozotrieme ju na papierom vyložených a vymastených troch plechoch a upečieme tri pláty. Pečieme pri vysokej teplote veľmi krátko, aby nezostali tvrdé. Dva z nich naplníme višňovým džemom a stočíme do rolády. Jeden plech vyložíme papierom a fóliou, rolády nakrájame a poukladáme na fóliu tesne vedľa seba.
Tvarohový krém: ½ l šľahačkovej smotany, 25 dkg jemného prelisovaného tvarohu, 4 dkg želatíny, 10 dkg vody, 20 dkg šťavy z višňového kompótu, šťava z ½ citróna, 5 dkg práškového cukru, 25 dkg zavárané višne bez nálevu, 5 dkg čokolády
Smotanu a cukor vyšľaháme, časť si odložíme na zdobenie. Pridáme tvaroh. Želatínu uvaríme a necháme vychladnúť, do vychladnutej pridáme šťavu z kompótu a dochutíme citrónovou šťavou. Časť želatíny vylejeme do zmesi smotany a tvarohu a ihneď rozotrieme na plech s roládkami. Na krém rozsypeme vykôstkované višne a priložíme tretím plátom cesta. Zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme koláč z plechu, odstránime papier a fóliu, povrch polejeme vychladnutou, ale tekutou želatínou a opäť dáme stuhnúť. Pokrájame na kocky, ozdobíme šľahačkovými rozetkami a ozdobíme strúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára