5 vajec, 250 g krystaloveho cukru, 125 ml vody, 125 ml oleja, 200 g polohrubej muky, 1/2 bal. kypriaceho prasku
Krem: 1 l pomarancoveho dzusu, 2 vanilkove pudingy
Na ozdobenie: 500 ml slahackovej smotany, stuzovac, dlhe piskoty, 200 ml pomarancoveho dzusu, 4 PL rumu, cokoladova poleva
Zo surovin si pripravime piskotove cesto, ktore upecieme na vymastenom a mukou vysypanom plechu. Cesto nechame vychladnut. Pripravime si dzuskrem: V troche pomarancoveho dzusu rozmiesame vanilkove pudingy. Zvysok dame varit. Do vriaceho dzusu prilejeme rozmiesane pudingy a varime ako puding. Nechame vychladnut do vlazna, casto miesame. Vlaznu hmotu nalejeme na piskotove cesto. Nechame este vychladnut. Vyslahame slahacku so stuzovacom a nalejeme na dzusokrem. Dozdobime dlhymi piskotami, ktore macame v pomarancovom dzuse s rumom. Pokvapkame cokoladovou polevou a dame vychladit.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára