25. 3. 2017

Hruškovo-mandľový puding

230 g hnedého cukru, 230 g polohrubej múky, 80 g zmäknutého masla, 3 vajcia, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 12 sušených hrušiek, 4 dl vody, štipku muškátového orieška, 50 g posekaných mandlí. Na polevu: 1/2 šálky hnedého cukru, 80 g masla, 3 dl šľahačkovej smotany
Sušené hrušky posekáme na malé kúsky, vložíme do vriacej vody, pridáme sódu a prášok z muškátového orieška. Varíme asi 5 minút. Schladíme a rozmixujeme. Hnedý cukor rozmiešame s maslom a postupne primiešavame vajcia. Pomaly primiešame múku a posekané mandle. Nakoniec primiešame rozmixované hrušky. Vylejeme do kruhovej formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút pri 150 stupňoch Celzia. Polevu pripravíme tak, že cukor roztopíme na panvici, primiešame maslo a šľahačkovú smotanu. Upečený puding nakrájame, poukladáme na tanieriky a prelejeme polevou.

Žiadne komentáre: