5 vajec, 150 g praskoveho cukru, 10 lyzic vriacej vody, 200 g polohrubej muky, marhulovy kompot, 2 dl sirupu Oranz, 2 kremove prasky, slahackova smotana
Zltky vymiesame s preosiatym praskovym cukrom a postupne pridavame lyzicou vriacu vodu. Primiesame preosiatu muku striedavo s vyslahanym snehom z bielkov. Pripravene cesto vylejeme na plech vylozeny mastnym papierom a upecieme. Po upeceni papier z mucnika stiahneme. Stavu z kompotu zlejeme do nadoby, pridame sirup a dolejeme vodou do jedneho litra. V troske teplej vody rozmiesame kremove prasky a za staleho miesania ich vlejeme k vriacej stave z kompotu. Na vychladnuty mucnik poukladame reznou stranou polovice marhul a zalejeme ich este teplym kremom. Nechame vychladnut a pokrajame na rezy. Povrch ozdobne nastriekame vyslahanou smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára