suroviny pre 12 osôb :50 g marcipánu, 1 polievková lyžica rumu, 50 g marhuľovej marmelády, 4 bielky, 150 g cukru, 50 g nasekaného citronátu, 1 upečený piškótový korpus, 1 dávka čerešňovej zmrzliny v rodinnom balení, 12 kandovaných čerešní, 1 čajová lyžička mandľových lupienkov
Rúru vyhrejeme na 240 ºC. Marcipán, rum, marmeládu a citronát zamiešame. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh. Z piškótového korpusu vykrojíme kruhový plát o priemere 12 cm , dáme na ohňovzdorný podnos a potrieme marcipánovou zmesou, položíme zmrzlinu a cukrárskym sáčkom s hviezdicovitým tvorítkom ozdobne nanesieme na zmrzlinu pevný sneh, ozdobíme mandľovými lupienkami a kandovanými čerešňami.
Dezert krátko a prudko zapečieme v horúcej rúre a len čo sneh máličko zhnedne, podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára