V mise si dobre vymiesame 10 dkg masla alebo margarinu, 15 dkg praskoveho cukru a 5 zltkov. Neskor pridame lyzicu rumu a trocha vanilkoveho cukru. Napokon pridame tuhy sneh z bielkov sucasne s dvoma lyzicami kakaa a 14 dkg krupickovej muky. Plech vymastime maslom, vysypeme mukou, cesto rozotrieme na 1 1/2 cm vysoko a upecieme. Upecene studene cesto rozkrojime, naplnime studenym kremom, zlozime ho na seba a nakrajame na kocky, ktore polejeme cokoladovou polevou. Ked je poleva sucha, kocky ozdobime zbytkom kremu a dame ich do papierovych kosickov.
Krem: 10 dkg masla vymiesame s 5 dkg cukru a vrchovatou lyzickou kakaa.
Poleva: Zo 1/4 l vody a 20 dkg kockoveho cukru si uvarime husty sirup. V mise vymiesame 10 dkg rozohriatej cokolady s lyzicou vody a 1/2 dkg masla, po ciastkach prilejeme horuci sirup a ked zacne poleva na okraji misky tuhnut, polievame kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára