suroviny pre 10 osôb :4 bielky, 150 g cukru, 1 čajová lyžička kakaového prášku, 1 upečený piškótový korpus, 2 polievkové lyžice ríbezľového želé, 1 dávka zmrzliny kniežaťa Puecklera v rodinnom balení (prípadne nahradíme inou zmrzlinou), 1 polievková lyžica kakaového prášku
Z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh a ľahko vmiešame kakaový prášok. Z piškótového korpusu vykrojíme obdĺžnik 10 x 15 cm , položíme na ohňovzdorný podklad a potrieme ríbezľovým želé. Na piškót položíme zmrzlinu, ktorú pomocou cukrárskeho sáčku s hviezdicovitým tvorítkom ozdobíme snehom z bielkov a prudko zapečieme pri teplote 240 °C . Hotový dezert posypeme kakaovým práškom a hneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára