4 vajcia, 70 g praskoveho cukru, 1 balicek vanilinoveho cukru, 50 g polohrubej muky, tuk a muka na vymastenie a vysypanie plechu, praskovy cukor na posypanie
Jahodova plnka: 2,5 dl mlieka, 20 g hrubej muky, 1 zltok, 1 balicek vanilinoveho cukru, 200 g masla, 150 g praskoveho cukru, 500 g cerstvych alebo zavaranych jahod
Zltky s praskovym a vanilinovym cukrom vymiesame do peny, postupne primiesame muku a nakoniec tuhy sneh uslahany z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vymasteny tukom a vysypany mukou a upecieme vo vyhriatej rure. Upecene stocime, zabalime do vlhkej utierky a nechame vychladnut. Vychladnutu roladu roztocime, naplnime plnkou, zvinieme a posypeme cukrom.
Jahodova plnka: V mlieku rozmiesame muku, zltok a vanilinovy cukor a za staleho miesania uvarime hustu kasu, ktoru nechame vychladnut. Maslo vymiesame s cukrom, postupne pridame vychladnutu kasu a premiesame. Nakoniec primiesame posekane jahody.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára