40 g masla, 150 g praskoveho cukru, 4 vajicka, 20 g cokolady na varenie, 80 g zemlovych omrviniek, 140 g hrubej muky, 1/2 balickov prasku do peciva, tuk a muka na vymastenie a posypanie plechu
Plnka: 2 dl mlieka, 30 g hladkej muky, 100 g masla, 300 g praskoveho cukru, 30 g cokolady na varenie, 2 banany, 1/4 l slahacky
Maslo, 100 g praskoveho cukru a zltky miesame asi 1/2 hodiny. Pridame postruhanu cokoladu a dobre zamiesame. Potom prisame preosiate zemlove omrvinky, muku, rozmiesame s praskom do peciva a z bielkov uslahany tuhy sneh. Pripravene cesto rozotrieme na vymasteny a mukou posypany plech a pomaly pecieme vo vyhriatej rure. Upecene a vychladnute cesto rozkrojime po dlzke na 3 rovnake pasy. Jeden pas potrieme plnkou, zalozime druhym pasom, ktory tiez potrieme plnkou a mozeme zdobit olupanymi bananmi a sladenou slahackou.
Plnka: V mlieku zamiesame muku a uvarime hustu kasu. Maslo, zbytok cukru, postruhanu cokoladu dobre vymiesame a pridame k vychladnutej kasi. Slahacku dobre vyslahame a pridame do nej cukor.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára