125 g muky, stipku soli, 250 ml vody, 2 KL jemneho krystaloveho cukru, 100 g masla, 4 zlahka vyslahane vajcia
Plnka: 1 KL instantnej kavy, 1 KL kakaa, 60 g horkej cokolady, 250 g zmaknuteho neosoleneho masla, 75 g preosiateho praskoveho cukru, 200 g tortovej polevy kakaovej
Vo varnom hrnci rozpustime maslo a prisypeme muku, sol a cukor. Zmes slahame nad ohnom na hladku lesklu hmotu. Nechame priblizne 5 minut chladnut a potom do cesta po troske vyslahame vajicka. Zmes naberieme do vystrekovacieho vrecuska s obycajnym nastavcom. Na pripraveny plech vystrekujeme cesto v tvare obdlznikov. Pecieme 15-20 minut. Nechame vychladnut a potom plnime kremom. Pripravime si ho nasledovne: Rozpustime kavu a kakaovy prasok v 2 lyziciach vody. Nalejeme do malej ohnovzdornej nadoby, pridame kusky cokolady a za obcasneho miesania rozpustime nad nadobou s vriacou vodou. Nechame schladit az trosku zhustne. V druhej miske vymiesame maslo a praskovy cukor do penista. Pridame cokoladu a premiesame. Potom slahame zmes dalej, az vybledne, zhustne a je penista. Na zaver rozky polejeme tortovou polevou a podavame az po stuhnuti cokolady.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára