2 cibule, 600 g mrkvy, 1/2 zeleru, 4 pastrnaky, 2 pory, lyzica orechoveho oleja, 1 kg telacich kosti, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, 3 bobkove listy, 4 klinceky, lyzica celeho cierneho korenia, 3 borievky, niekolko zelerovych listov, 2 stonky ligurceka, 3 lyzice sojovej omacky, 2 kaleraby, zvazok pazitky
Zeleninu umyjeme, ocistime a nasekame okrem 400 g mrkvy, ktoru odlozime. Vo velkom hrnci na horucom oleji opecieme kosti, pridame rajciakovy pretlak a zeleninu a kratko opekame. Pridame 2,5 l vody a privedieme do varu. Ked sa vytvori pena, odstranime ju. Pridame sol, bylinky a korenie. Varime 30 minut. Bujon potom precedime cez huste sito a ochutime sojovou omackou. Zvysnu mrkvu olupeme a po dlzke 6 raz klinovo zarezeme a nakrajame na platky. Z kalerabu nakrajame tenke platky a pomocou formicky povykrajujeme mesiaciky. Ligurcek umyjeme a listky poodtrhame, pazitku nakrajame na drobne kusky. Zeleninu vlozime do vyvaru a trochu povarime, navrch nasypeme ligurcek a pazitku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára