Citronovy krem: 2 platky bielej zelatiny, 30 g cukru, nastruhana citronova kora
Cesto: 20 g masla, 3 lyzice citronovej stavy, 2 vajcia, 60 g cukru, 100 g sladkej smotany, vrecko vanilkoveho cukru, praskovy cukor na posypanie, 50 g muky, 50 g maizeny, 1 kl prasku do peciva, praskovy cukor na posypanie
Ruru vyhrejeme na 200 stupnov. Polovicu plechu vylozime papierom na pecenie. Pripravime piskotove cesto podla receptu. Cesto rozotrieme na papier a pecieme vo vyhriatej rure 12 minut. Obrusok posypeme cukrom a vyklopime nan upecene cesto papierom nahor. Papier opatrne stiahneme a piskotove cesto aj s obruskom zrolujeme a nechame vychladnut. Zelatinu namocime do studenej vody, aby zmakla. Nechame zovriet cukor s citronovou korou, citronovou stavou a s 2 lyzicami vody a hned odstavime. Zelatinu vyzmykame, rozpustime v citronovej vode a dame vychladnut. Do tuho vyslahanej slahacky zlahka zamiesame zelirujucu citronovu zmes. Piskotovu roladu rozbalime, natrieme citronovym kremom a opat zrolujeme. Odlozime na 2 hodiny do chladu a posypeme praskovym cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára