300 g polohrubej muky, 200 g mletych orechov, 200 g praskoveho cukru, 200 g palmarinu, vajce, 1/2 prasku do peciva
Na plnku: 750 g tvarohu, vanilkovy cukor, 150 g palmarinu, 4 zltka
Na penu: 4 bielka, 100 g krystaloveho cukru
Cesto spracujeme a dame na vymasteny, mukou vysypany plech alebo na papier na pecenie, povrch mozeme potriet marhulovym lekvarom. Navrstvime tak, ze palmarin vymiesame s praskovym cukrom, pridame zltka, vanilkovy cukor a tvaroh. Pecieme vo vyhriatej rure asi 35 minut. Potom nechame kolac asi 5 minut vychladit a zatial pripravime penu. 4 bielka vyslahame do tuha a pridame krystalovy cukor, slahame dalej a takto pripraveny tuhy sneh rozotrieme na kolac. Pecieme este 10 minut v mierne rozohriatej rure. Krajame nozom namocenym v studenej vode.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára