6 bielkov, 2 polievkove lyzice krystaloveho cukru, 180 g praskoveho cukru, 100 g nelupanych mandli, 100 g cokolady alebo 40 g kakaa, 60 g hrubej muky, 100 g kandizovaneho ovocia, 50 g hrozienok, rum, mast a muka na vymastenie a posypanie plechu
Krem: 100 g krystaloveho cukru, kusok vanilky, 1/2 dl mlieka, 100 g lieskovych orieskov, 2 polievkove lyzice rumu, 100 g masla
Z bielkov uslahame tuhy sneh, postupne do neho pridavame krystalovy cukor a napokon praskovy cukor. Primiesame pomlete mandle, struhanu cokoladu a hrubu muku. Vmiesame pokrajane kandizovane ovocie a hrozienka. Cesto vylejeme do pripraveneho mensieho plechu a upecieme. Vychladnuty kolac rozdelime na tri diely a pokropime rumom. Cukor s vanilkou uvarime v 1/2 dl mlieka, do vriaceho dame oprazene, supiek zbavene a pomlete lieskovce. Chvilu este povarime, do vlazneho pridame rum a zamiesame maslo. Kolacove rezy naplnime, zlozime ich na seba a kremom natrieme aj na povrchu. Lubovolne ozdobime a krajame na rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára