1. 3. 2017

Pečené zemiaky s kari kurčaťom

biele kuracie maso surove, pokrajane na kocky, maslo, posekana cibula, nadrobno posekany zeler, prepasirovany cesnak, kari korenie, stipka susenej feferonky, sol, cukor, kuraci vyvar, posekany petrzlen, biely jogurt, zemiaky, pokrajane paradajky, posekane oriesky
Na miernom ohni za obcasneho miesania nechame na masle zmaknut a jemno opiect kuracie maso pokrajane na kocky. Vyberieme ich a odlozime nabok. Do tej istej panvice dame cibulu, zeler, cesnak a nechame ich zmaknut. Potom vmiesame kari korenie, feferonku, sol a malu lyzicku cukru. DO zmesi dame kocky kurcata, pridame trochu vyvaru a privedieme do varu. Stisime plamen a nezakryte povarime asi 10 minut, aby zmes trochu zhustla. Obcas pomiesame. Odlozime z ohna, vmiesame jogurt a petrzlen. Kuracou plnkou naplnime zemiaky a ozdobime ich posekanou cibulkou, paradajkou a orechami.

Žiadne komentáre: