1. 3. 2017

Zemiaky plnené bravčovým mäsom

10 zemiakov, 2 parky, 200 g bravcoveho masa pomleteho s 30 g slanibny, 100 g cibule, sol, trochu sladkej papriky, salka kyslej smotany, 2 vajcia, 80 g masla
Zemiaky osupeme, kratko povarime v slanej vode, potom ich rozpolime a cast duziny opatrne vydlabeme. Pomlete maso osmazime na cibuli a spojime s vydlabanou, na kocky nakrajanou duzinou zo zemiakov. Touto plnkou naplnime 6 zemiakov. Ostatne zemiaky nakrajame na platky, premiesame s cibulou a parkami nakrajanymi na kolieska a vsetko trochu osmazime na tuku. Na pekac dame vrstvu zemiakov s cibulou a parkami a na to polozime zemiaky naplnene masom. Poprasime paprikou, zapecieme a zalejeme v smotane rozslahanymi vajcami. Pokrm pecieme tak dlho, az ma zlatu korku.

Žiadne komentáre: