Uvarené a pretlačené zemiaky spracujeme s výberovou polohrubou múkou, žĺtkom, soľou a maslom. Z cesta vytvarujeme hrubší šúľok rukami namočenými v studenej vode. Čistú plátenú handričku namočíme, šúľok do nej zabalíme a varíme podľa veľkosti 30-40 minút v slanej vode. Niťou krájame na úhľadné plátky. Takto pripravené zemiakové cesto môžeme použiť aj na prípravu slivkových knedlí, lokší, šúľancov, bryndzových pirohov a pod.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
1. 3. 2017
Zemiakové knedle k údenému mäsu
100 g zemiakov , 300 g polohrubej múky, žĺtok ,1 lyžica soli ,1 lyžica masla
Uvarené a pretlačené zemiaky spracujeme s výberovou polohrubou múkou, žĺtkom, soľou a maslom. Z cesta vytvarujeme hrubší šúľok rukami namočenými v studenej vode. Čistú plátenú handričku namočíme, šúľok do nej zabalíme a varíme podľa veľkosti 30-40 minút v slanej vode. Niťou krájame na úhľadné plátky. Takto pripravené zemiakové cesto môžeme použiť aj na prípravu slivkových knedlí, lokší, šúľancov, bryndzových pirohov a pod.
Uvarené a pretlačené zemiaky spracujeme s výberovou polohrubou múkou, žĺtkom, soľou a maslom. Z cesta vytvarujeme hrubší šúľok rukami namočenými v studenej vode. Čistú plátenú handričku namočíme, šúľok do nej zabalíme a varíme podľa veľkosti 30-40 minút v slanej vode. Niťou krájame na úhľadné plátky. Takto pripravené zemiakové cesto môžeme použiť aj na prípravu slivkových knedlí, lokší, šúľancov, bryndzových pirohov a pod.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára