Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, pokladieme na vymastený pekáč, osolíme. Bryndzu rozmiešame v troške kyslej smotany, rozotrieme na zemiaky, posypeme vyškvarenou slaninou bez masti, dáme druhú vrstvu zemiakov, posolíme (vrstvy môžeme opakovať). 2 vajcia rozhabarkujeme v 2 dl mlieka a všetko zalejeme. Zakryjeme alobalom a pečieme asi 30 – 35 minút. Potom dáme dolu alobal a dopekáme do ružova.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
1. 3. 2017
Liptovské zemiaky
zemiaky, bryndza, slanina, kyslá smotana, mlieko, vajcia.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, pokladieme na vymastený pekáč, osolíme. Bryndzu rozmiešame v troške kyslej smotany, rozotrieme na zemiaky, posypeme vyškvarenou slaninou bez masti, dáme druhú vrstvu zemiakov, posolíme (vrstvy môžeme opakovať). 2 vajcia rozhabarkujeme v 2 dl mlieka a všetko zalejeme. Zakryjeme alobalom a pečieme asi 30 – 35 minút. Potom dáme dolu alobal a dopekáme do ružova.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, pokladieme na vymastený pekáč, osolíme. Bryndzu rozmiešame v troške kyslej smotany, rozotrieme na zemiaky, posypeme vyškvarenou slaninou bez masti, dáme druhú vrstvu zemiakov, posolíme (vrstvy môžeme opakovať). 2 vajcia rozhabarkujeme v 2 dl mlieka a všetko zalejeme. Zakryjeme alobalom a pečieme asi 30 – 35 minút. Potom dáme dolu alobal a dopekáme do ružova.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára