1. 3. 2017

Zemiakové dolky

500 g hladkej muky, 50 g praskoveho cukru, 500 g varenych zemiakov, 20 g drozdia, 1 a 1/2 az 2 dl mlieka, 40 g masla, 100 g slivkoveho lekvaru, 100 g tvarohu, praskovy cukor na posypanie
Muku, 30 g praskoveho cukru, uvarene olupane a prelisovane zemiaky dame na dosku, v prostriedku urobime jamku, do ktorej dame drozdie, 20 g praskoveho cukru, trochu vlazneho mlieka a nechame vykysnut. Ked kvasok vykysne, pridame zbytok mlieka a vypracujeme huste cesto, ktore vyvalkame a vykrajujeme formickou dolky. Dolky poukladame na vymasteny plech a nechame este 15 minut kysnut. Potom ich upecieme. Upecene potrieme rozpustenym dzemom a lekvarom, posypeme postruhanym tvarohom a praskovym cukrom.

Žiadne komentáre: