5. 10. 2011

Vyprážané kuracie rezne s paradajkami

4 kuracie rezne (asi 200 g), 200 g mrazeného špenátu, 4 tenké plátky ementálu, 2 vajcia, 500 g strúhaného tvrdého syra (parmezánu), 5 paradajok, 100 g masla, pol lyžice paradajkového pretlaku, pár kvapiek octu, cukor, múka, olej, polievkový bujón, biele víno, mleté čierne korenie

Mrazený špenát necháme rozmraziť, kuracie rezne naklepeme, rozložíme na ne špenát, osolíme a okoreníme. Na špenát dáme po plátku ementálu, rezne zakrútime a upevníme niťou alebo ihlicami. Paradajky krátko sparíme vo vriacej vode, vyberieme, olúpeme, rozrežeme na 4 časti a vyberieme dužinu, ktorú opečieme na jednej lyžici masla. Pridáme  paradajkový pretlak, rozriedime ho trochou bieleho vína, dochutíme soľou, korením, octom, štipkou cukru a polovicou polievkového bujónu. Necháme prevrieť, podľa potreby rozriedime trochou vody. Vajíčka dobre vymiešame so strúhaným parmezánom. Kuracie rezne obalíme v múke a namočíme do vajcia. Na oleji pomaly, z každej strany vypražíme dozlata. Podávame s paradajkovou omáčkou, posypané parmezánom s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: