4. 10. 2011

Pečené kurča na smotane

kurča, 250 ml kyslej smotany, 2 cibule, strúčik cesnaku, 2 lyžice bravčovej masti, 200 ml hydinového vývaru, 2 lyžice mletej červenej papriky, pol čajovej lyžičky mletého bieleho korenia, soľ

Kurča umyjeme, vypitveme, rozštvrtíme a necháme obschnúť alebo osušíme. Potom porcie kurčaťa opečieme na rozpálenej masti zo všetkých strán dozlata a vyberieme. Tuk z panvice trochu zlejeme a na zvyšku tuku opražíme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak dohneda. Pridáme mletú červenú papriku a hydinový vývar, vložíme opečené porcie kurčaťa, prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 30 minút. Nakoniec primiešame kyslú smotanu, zohrejeme, podľa chuti osolíme a okoreníme mletým bielym korením.Podávame so zemiakmi alebo s ryžou a ľubovoľným šalátom.

Žiadne komentáre: