4. 10. 2011

Opekané kurča po južansky

1500 g kurčaťa, 500 ml mlieka, 250 ml rastlinného oleja na opekanie, 60 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky mletého čierneho korenia
šťava: 375 ml mlieka, 2 lyžice múky, mleté čierne korenie a soľ

Kurča rozdelíme na 8 porcií. Dáme do misy a zalejeme mliekom. Pevne zakryjeme fóliou a máčame 8 až 12 hodín. Potom jednotlivé kusy preložíme na plytký tanier. Mlieko vylejeme. Na panvicu dáme asi 2 cm oleja, kurča obalíme v múke a postupne vkladáme kúsky kožou nadol do oleja a opekáme 3 až 5 minút. Keď priložíme všetky kúsky opekáme 20 až 25 minút domäkka. Mäso preložíme na tanier vystlaný kuchynským papierom a necháme v teple.
Šťava: Zbytkový olej poprášime múkou. Keď múka zhnedne pridáme mlieko a varíme do zhustnutia asi 2 minúty. Potom šťavu ochutíme a precedíme do omáčnika.
Jednotlivé kusy kurčaťa upravíme na taniere alebo na veľkú misu. Omáčku podávame zvlášť

Žiadne komentáre: