11. 10. 2011

Francúzske zemiaky

uvarené zemiaky, vajíčka na tvrdo, mleté mäso (olej, cibuľa, mletá paprika, kečup, sójovka,horčica), mlieko, mletá paprika, vajíčka, vegeta
 
Zemiaky v šupke uvaríme, vychladnuté olúpeme, vajíčka uvaríme, olúpeme a nakrájame.pripravíme si mleté mäso: na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme mäso, necháme zatiahnuť, ochutíme (horčicu, mletú papriku, sójovú omáčku, kečup, nejaké korenie) a podlejeme vodou, dusíme do mäkka. pekáč si vymastíme a vysypeme, rozložíme vrstvu zemiakov, mleté mäso, druhá vrstva zemiakov, vajíčka, ukončíme zemiakmi, celé to zalejeme zmesou: mlieko, surové vajíčka, vegeta a paprika - všetko spolu poriadne rozhabarkujeme, upečieme

Žiadne komentáre: