13. 10. 2011

Karfiolový nákyp

karfiol, mrkva, sterilizovaný hrášok, kuracie mäso (olivový olej, korenie na hydinu, vegeta pikant), 4 vajíčka, muškátový oriešok, tvrdý syr, soľ, tuk a strúhanka
 

Kuracie prsíčka nakrájame na rezančeky, namarinujte, necháme odležať. karfiol uvaríme a nakrájame na drobno, mrkvu tiež uvaríme a nakrájame, tvrdý syr si nastrúhame. Kuracie prsíčka opečieme na panvičke, ku karfiolu pridáme 4 žĺtka, z bielkov si ušľaháme sneh, ku karfiolu so žĺtkami pridáme polovicu syra, opečené kuracie prsíčka, hrášok a mrkvu. Premiešame, ochutíme soľou, muškátovým orieškom, poprípade okoreníme, vmiešame sneh,zmes rozložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, posypeme syrom,zapekáme 25 min. 180 C.

Žiadne komentáre: