4. 10. 2011

Kurča varené v pare s ananásom

750 g vykostených kuracích pŕs (nakrájaných na kocky), 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, lyžica kukuričného škrobu, lyžica oleja, pol čajovej lyžičky sezamového oleja, 2 lyžice vody, čajová lyžička soli
omáčka : 5 plátkov ananásu (nakrájaných na dieliky), cibuľa (olúpaná a nakrájaná na väčšie kúsky), 2 najemno nasekané jarné cibuľky, 1,5 čajovej lyžičky kukuričného škrobu, 2 čajové lyžičky tmavej sójovej omáčky, 2 lyžice oleja, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na plátky), 250 ml vody alebo kuracieho vývaru, soľ

Zmiešame koreniace prísady. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a marinujeme ho asi 12 minút. Prísady do omáčky zmiešame v miske. Vo woku rozpálime olej a asi 2 minúty v ňom pražíme cibuľu, až zosklovatie. Pridáme odkvapkané kurča a oprážame asi 4 minúty. Pridáme koreň zázvoru a pražíme asi 1 minútu. Pridáme všetku zvyšujúcu marinádu a prísady do omáčky a uvedieme do varu. Za stáleho miešania varíme, až omáčka zhustne, potom vmiešame dieliky ananásu. Necháme ich zohriať. Odstavíme z plameňa a podávame s opraženou ryžou.

Žiadne komentáre: