4. 10. 2011

Kurča v hrnci

stredne veľké kurča, kuracia pečeň, 150 g šunky, 2 krajce bieleho chleba bez kôrky, 2 vajcia, muškátový oriešok, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 50 ml koňaku, pór, mrkva, kúsok zeleru, 1500 ml mäsového vývaru (napr. bujón z kocky), zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Pripravené kurča osolíme zvnútra. Pečeň jemne nasekáme so šunkou, chlebom, vajcami, korením a premiešame na plnku. Dochutíme koňakom a troškou vývaru. Polovicou plnky naplníme kurča, druhú zabalíme do kapustného alebo kelového listu a zaviažeme. Kurča dáme do vriaceho vývaru spolu s očistenou a umytou zeleninou. Po 20 minútach varenia pridáme do vývaru s kurčaťom druhú časť plnky zabalenú v zeleninovom liste.Kurča varíme domäkka, potom ho vyberieme a rozdelíme na porcie aj s plnkou.Podávame s varenými zemiakmi a čerešňovým kompótom. Vývar môžeme použiť ako základ do polievky, do ktorej zavaríme cestoviny.

Žiadne komentáre: