3. 10. 2011

Kurča s mandarínkovou kôrkou

450 g vykostených kuracích pŕs (nakrájaných na kúsky veľké 2.5 cm),čajová lyžička ryžového vína (alebo suchého sherry), 2 čajové lyžičky svetlej sójovej omáčky,čajová lyžička tmavej sójovej omáčky, 2 nakrájané červené alebo zelené chilli papričky, 5 cm sušenej mandarínkovej kôry (nahrubo pomletej alebo rozdrvenej), 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, čajová lyžička sezamového oleja, fritovací olej, 2 čajové lyžičky sladového octu, 1 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nadrobno nakrájaného), 1,5 čajovej lyžičky cukru, pol čajovej lyžičky Glutasolu (môžeme vynechať), pol čajovej lyžičky soli
omáčka: pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu, 2 lyžice vody alebo mäsového vývaru

Kúsky kurčaťa dôkladne zmiešame s koreniacimi prísadami. Necháme ich marinovať asi 15 minút. Mäso vyberieme a marinádu si uschováme. Rozohrejeme wok a nalejeme doň fritovací olej. Do oleja vložíme kúsky kurčaťa a fritujeme ich asi 5 minút, až dozlata. Kurča necháme na obrúsku odkvapkať. Zlejeme olej a vo woku  necháme len na 1 lyžicu. Na tomto množstve pražíme asi 3 minúty za stáleho miešania chilli papričky, zázvor a cibuľu. Keď stmavnú, pridáme kurča, miešame a pražíme asi 1 minútu. Uschovanú marinádu zmiešame s prísadami do omáčky a polejeme ňou kurča. Miešame a varíme asi 3 minúty, až omáčka zhustne a kurča je mäkké. Ihneď podávame.

Žiadne komentáre: