kurča, 6 marhúľ, cibuľa, lyžica hladkej múky, 100 ml oleja, lyžica práškového cukru, mleté biele korenie, soľ
Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Marhule vykôstkujeme. Kurča očistíme, vypitveme a rozdelíme na štvrťky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a štvrťky kurčaťa na ňom opečieme zo všetkých strán dozlata. Potom mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Olej z hrnca zlejeme tak, aby v ňom ostalo len na jednu lyžicu, prisypeme múku a miešame, až kým nevznikne hladká zmes.Za stáleho miešania prilejeme horúcu vodu a zmes zmeníme na hustú omáčku, do ktorej zamiešame nakrájanú cibuľu a na miernom ohni ju necháme rozvariť. Potom primiešame pripravené marhule, všetko osolíme, okoreníme a osladíme.Nakoniec dáme do omáčky štvrťky kurčaťa, prikryjeme a pomaly udusíme domäkka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára