4. 10. 2011

Marinované kurča

4 kuracie prsia, 150 g zeleného hrášku, 20 g čiernych čínskych húb (mu-er), 50 ml ryžového vína (alebo vína typu sherry), lyžica sójovej omáčky, lyžička masoxu, 6 lyžíc oleja, na hrot noža zázvoru, soľ
marináda :  50 ml ryžového vína, lyžica hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ

Kuracie prsia očistíme, vykostíme a nakrájame na kratšie prúžky. Marinádu pripravíme zmiešaním ryžového vína, múky, soli a mletého bieleho korenia, nalejeme ju na nakrájané mäso, zakryjeme vrchnákom a necháme odležať asi 15 minút. Medzitým namočíme zelený hrášok a čierne čínske huby nakrájané na menšie kúsky. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme hrášok s hubami a za stáleho miešania krátko opečieme. Potom osolíme a vyberieme z panvice. Zvyšný olej na panvici znova rozpálime, vložíme doň kuracie prsia aj s marinádou a dobre ich opečieme. Potom pridáme odkvapkaný hrášok a huby, prilejeme sójovú omáčku, zázvor a masox roztopený v troche vody.Nakoniec prilejeme ryžové víno alebo jeho náhradu a za stáleho miešania krátko povaríme. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: