13. 10. 2011

Špenátové halušky zapečené s nivou a šunkou

400 g špenátu, vajce, polohrubá múka, balenie syru niva, 20 dkg šunky, 2-3 cibule
 
Halušky si pripravíme tak, že zmiešame rozmrazený špenát, vajce a pridávame múku tak,aby vzniklo cesto ako na halušky, ktoré potom klasicky uvaríme. Cibuľu prekrojíme na polovicu, nakrájame na tenké plátky, ktoré upražíme na oleji. Na plech dáme olej, naň vrstvu halušiek, ktoré osolíme alebo posypeme vegetou, ďalej upraženú cibuľu, postrúhaný syr a na kúsky nakrájanú šunku, zasypeme vrstvou halušiek. Zapečieme v rúre 15 minút. Ďalšou možnosťou je halušky nezapiecť, stačí ich len posypať syrom a šunkou alebo zaliať syrovou omáčkou.

Žiadne komentáre: