19. 8. 2009

Vianočná staročeská štrúdla

Suroviny: 200 g mrazeného listkového cesta, 100 g jabĺk, 100 g vlašských orechov, 40 g škoricového cukru, 100 g ovsených vločiek, 1 vajce, múka na posypanie dosky 

Postup: Mrazené lístkové cesto rozdelíme na 4 diely, rozvaľkáme na pláty, pokladieme ich mierne rozdrvenými ovsenými vločkami, na to nastrúhané jablká, posypeme nastrúhanými orechami a škoricovým cukrom. Pláty zabalíme. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme polovičkami oreechov. Zvolna upečieme do zlatova.
Poznámka: - 4 šály = cca 12 porcí = cca 1200 g =E 9676 kJ, 2359 kcal, S 213g, B 47g, T 138g 


Žiadne komentáre: