Postup: Vločky nasucho opražíme,tuk s cukrom vymiešame, pridáme vychladnuté ovsené vločky, vanílkový cukor, pomleté orechy a preosiatu múku. Cesto dobre vypracujeme, upravíme do valčeka a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Z valčeka potom odkrajujeme malé kúsky a tvarujeme rožteky, ktoré pečieme na vymastenom plechu v dobre vyhriatej rúre. Horúce obalujeme v práškovom cukre pomiešanom s vanílkou.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
19. 8. 2009
Vanílkové rožky s ovsenými vločkami
Suroviny: 15 dkg hladkej múky,5 dkg ovsených vločiek,5 dkg orechov,5 dkg práškového cukru,10 dkg tuku Hélia,1 vanílkový cukor
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára