19. 8. 2009

Veľkonočný cop z cukinového cesta /dia/

Suroviny: 200 g cukiny, 100 g hrubej múky, 3 vajce, 1 dl oleja, umelé sladidlo, 1/2 prášku do pečiva, lyžička jedlej sódy bikarb., 2 PL strúhaného kokosu, hrsť strúhaných orieškov, štipka škorice, 20 g lúpaných mandlových lupienkov 

Postup: Umytú a ošúpanú cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle, dáme na sitko okvapkať. Žĺtky, sladidlo a olej vymiešame do peny, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kokosom, orieškami, práškom do pečiva, lyžičkou jedlej sódy a štipkou škorice, vmiešame striedavo s nastrúhanou cukinou do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh. Formu s vykrojeným stredovým otvorom - pripomínajucí cop alebo veniec, vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom. Múčnik zvoľna pečieme v stredne vyhriatej rúre. Hotový múčnik dáme ozdobíme mandľami, prípadne obložíme ako dekoráciu farebnými kraslicami.

Poznámka: - celý cop =E 7480 kJ, 1790 kcal, S 99g, B 37g, T 133g ,,1 porce - 1/16 copu =E 468 kJ, 112 kcal, S 6g, B 2g, T 8g


Žiadne komentáre: