16. 8. 2009

Ryžové placky Tokugawa

ryža, masox, vajcia, múka, koreniny (čierne korenie, paprika, majoránka...), kečup, sójová omáčka prípadne malá cibuľka

Ryžu uvaríme a skoro prevaríme. Mierne prevarenú ryžu vykydneme do misy a necháme vychladnúť. Medzitým si vezmeme hrnček na mlieko, asi tak dve až tri decový. Do neho nadrobíme masox a zalejeme horúcou vodou. Masox rozmiešame a nastáva ochucovanie. Môžeme pridať, čo nám chutí. Kečup napríklad, pálivú papriku, sójovú omáčku, korenie, skrátka urobíme zmes takú, aby nám potom placky chutnali. Obsah hrnčeka vlejeme do varenej ryže a premiešame,pridame vajce .pridávame ochucovadla./ na drobno nakrájaná cibuľka, pálivým koreníe,majoránka, oregano, bazalka a iné/,osolíme. Posledný krok je múka. A sypeme , toľko, aby cesto bolo podobnej konzistencie ako napríklad cesto na zemiakové placky. Jednoducho - aby sa dalo pekne položiť na panvicu s olejom a urobiť z neho peknú placku.Smažíme na nie úplne prudkom ohni, pretože placky nebývajú tenké a je potrebné nielen to, aby na povrchu pekne chrumkali, ale aby boli hotové i vo vnútri.

Žiadne komentáre: